Dragefestival 2022 havde besøg af mange glade gæster!

Mange tak for jeres interesse for dragefestival i Greve.

Vi er lykkelige for, at så mange mennesker dukkede op, på trods af meldinger om regn, skybrud og manglende vind.

Der blev hygget med leg, drager og samvær, hertil deltog mange i konkurrencer, ansigtsmaling, besøg på museet, og sammen med Køge Bugt Stenrev blev havets bund undersøgt.

Alt i alt en dejlig dag fælleskabs og samværets tegn.

Som arrangør kunne vi ikke ønske os mere af dagen, hvor vejret drillede.

Tusind tak fra bestyrelsen bestående af lokale frivillige fra Greve.

Se, Sydkystens rapportage fra dagen, med overkriften ” Dragefestival er Greves nye tradition.” HER

Dragefestival 2022

Vi glæder os til at byde jer velkommen til dragefestival søndag d. 18. september mellem 10:00-14:00 på Mosede Fort!

Kom med og lad os skabe en festlig dragedag sammen.

Grundejerforeningen Greve Strand er arrangør, og vi glæder os meget til at flyve drage sammen med jer, samt se de flotte og farverige drager fra Sjællands Drageklub.

I år samarbejder grundejerforeningen også med museet Mosede Fort, Køge Bugt Stenrev, Hannes Køkken, den lille isvogn samt Greve Kultur-Base, således hele fortområdet bliver fyldt med spændende aktiviteter for hele familien.

Dragefestivalen henvender sig til alle aldersgrupper. Det er en god og oplagt mulighed for at nyde vores naturskønne omgivelser med vind i håret, kulør i kinderne i samvær med andre.

Se plan over festivalpladsen her.

Der vil være mulighed for at købe lette frokost anretninger og drikkelse i form af kaffe, the og sodavand på pladsen. Hertil sælges der drager i begrænset antal, de kan købes i Grundejerforeningens telt og i museumsbutikken . Der er rig mulighed for at bruge græsplænerne til at nyde livet, så tag gerne tæpper med til at sidde på.

Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding. Børn forventes i følgeskab med en voksen.

Køge Bugt Stenrev:

Kan i møde i vandkanten hvor de stiller op med vandkikkerter, rejehove, waders og formidler om Køge Bugts havmiljø.

Museet Mosede Fort:

Udover at flyve med og se på drager i alverdens former, farver og udtryk, er børn (fra 3 år) velkomne i værkstedet ”hangaren” hos museet Mosede Fort, hvor vi bygger små flyvemaskiner og maler dem, så man får sit helt eget specialdesignede fly.

For de voksne er der rundvisninger om Mosede Fort, flyvemaskiner og 1. Verdenskrig flere gange dagligt. Her kan du høre om flyvningens barndom og den første krig, som blev udkæmpet i luften.

Museet holder denne dag åbent fra kl. 10-16, og der er mulighed for at købe mange forskellige drager i museumsbutikken.

Det koster alm. entré til museet at deltage i rundvisningerne, og der er en lille materialepris i værkstedet. Billetter til rundvisningerne bookes på forhånd via www.mosedefort.dk

Den lille isvogn:

Vores is fra Hansens Is – der er både økologisk flødeis og vegansk sorbet/laktosefri – så det bliver ikke bedre.

Hannes Køkken fra GREVE:

Sælger sandwich, sunde snacks, kaffe og te.

Greve Kultur-Bases billedskole:

Kommer forbi for at lægge sjov og farverig ansigtsmaling på børnene

Grundejerforeningen Greve Strand:

I grundejerforeningens telt kan børn farvelægge tegninger af vilde drager og luftens helte.

Uddeling af balloner.

Derudover er der en stor konkurrence, hvor man kan vinde flotte præmier.

Vi vil gerne opfordre alle til at tage Bus, Tog eller cykler, da der kun er begrænsede parkeringspladser ved Mosede Fortet. Når de er fyldt op, så er nærmeste parkeringsplads ved Stationen. Det er ikke tilladt at parkere på græsarealet.

Vi glæder os til at se jer!

(Vi tager forbehold for vejret – drager flyver kun i godt vejr.)

Dragefestival 2021 var en kæmpe succes!

En fantastisk dag med smuk vejr og den masse glade gæster.

Se, Sydkystens rapportage fra dagen, med overkriften ” Dragefestival blev et stort tilløbsstykke” HER

Se, TV Lorrys nyheds rapportage fra dagen HER